2020-11-20 08:12:23• hírek • Bede Emőke

Lemondták a szombatra tervezett vesztegzárellenes tüntetést

Hiába söpört végig futótűzként a közösségi oldalon a prefektúra elé tervezett vesztegzárellenes tüntetés híre, a szervező egy nappal az esemény előtt mégis úgy döntött, inkább lemondja a megmozdulást.

„A 7,4 ezrelékes fertőzöttségi rátával rendelkező (valótlan számok) Szatmárnémeti csütörtöktől karanténba kerül, miközben Kolozsváron 9,04, Temesváron pedig 8,23 ez az arány, és mégsem vezettek be vesztegzárat. Nem fogadom el, hogy a megye prefektusa ily módon veszélyeztesse a gazdaságot, csak hogy jó színben tűnjön fel Orban szemében! A HoReCa ágazat, a szépség- és szórakoztatóipar a csőd szélére került. Ez nem egy politikai, hanem egy civil akció, a részvétel pedig mindannyiunk erkölcsi kötelessége. Minél többen legyünk ott maszkban vagy maszk nélkül, és követeljük vissza szabadságunkat” – olvashattuk napokkal ezelőtt annak az eseménynek a forradalmi hangulatú beharangozójában, melyet Câcău Iulian, az AUR (Románok Egyesüléséért Párt) helyi politikusa hirdetett meg.


A kezdeti hevület azonban csakhamar tovaszállt, ugyanis Câcău – némi külső segítséggel – ráeszmélt, a hatályos szigorítások értelmében tilos tüntetéseket, demonstrációkat szervezni vagy azokon részt venni, aki pedig nem ennek alapján cselekszik, annak borsos pénzbírsággal vagy akár egy büntetőeljárással is szembe kell néznie. A politikus a presasm.ro-nak kifejtette, hogy noha ő tényleg minden ezzel járó kockázatot – beleértve a bírságot is – magára vállalt volna, nem felelhet az emberek sorsáért, kellemetlen helyzetbe pedig végképp nem akarja őket hozni, tehát jobbnak látta inkább lefújni az eseményt. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: